QUI SOM?

SORGITS és un centre amb espais per desenvolupar la creativitat, la sensibilitat i l’expressivitat, construïm, creem, projectem i experimentem.

La idea de fer un centre amb diferents disciplines vinculades en la creativitat i la innovació, com l’art, la tecnologia i que totes convisquessin, va sorgir de Guillem Massó, ell és la persona que ha donat forma a aquest projecte i ha anat animant a altres persones perquè en formessin part. És llicenciat en Belles Arts en l’especialitat de dibuix, per la Universitat de Barcelona, mestre ceramista i professor de secundària.

PER QUÈ LA CREATIVITAT?

La creativitat és la capacitat de crear, de produir coses noves i valuoses, és la capacitat que té el cervell de resoldre problemes per arribar a noves conclusions i resoldre-les d’una forma original.

La creativitat està associada a altres paraules com l’enginy, inventiva, pensament original, imaginació constructiva, capacitat o facultat de crear, pensament divergent o pensament creatiu.

 

 

Qui som?
Qui som?

PER QUÈ LA PARAULA SORGITS?

L’espai està ubicat a una antiga fàbrica familiar tèxtil, on abans es fabricaven mitjons, ara es fabriquen idees. 

La paraula SORGIR, té altres significats, aparèixer, brollar, brotar, avançar, arrencar, començar, néixer, originar-se.

La paraula SARGIR, té altres significats com atacar, cosir, embastar, emplomar, fixar, repuntar, unir.

On abans es sargien mitjons, ara sorgeixen idees. No hem volgut oblidar el que havia estat una fàbrica familiar i hem deixat que aquesta essència es faci patent en el centre. Sense perdre les arrels, anem endavant amb una altra visió.

 

La creativitat és tan important en l’educació, com l’alfabetització, i per això l’hem de tractar amb la mateixa importància.

Sir Ken Robinson (Educador i escriptor)